FIRST Global Challenge – Dag 2-3

Vandaag was de tweede dag van de 2017 FIRST Global Challenge. Gisteravond en vannacht is er nog hard aan de robot gewerkt. Vanochtend zijn we meteen weer aan de gang gegaan, ons klim systeem is nu zo goed als perfect. Verder hebben we gewerkt aan het soorteer mechanisme waar we nog wat problemen mee hadden. We hopen dit morgen af te kunnen maken.

De software lijkt grotendeels goed te zijn, nadat we vandaag wat hulp hebben gekregen van andere teams en

S ’Middags hadden we eerste de repetities voor de officiële opening en daarna de echte officiële opening.  Morgen beginnen de echte wedstrijden. En hoewel we nog niet helemaal klaar zijn, gaan we zeker ons best doen. Daarnaast maken we het er gewoon een leuke dag van met alle andere teams.

Dag 3:

De eerste wedstrijd dag is vrij goed verlopen. Omdat onze robot nog niet helemaal klaar was hebben we een nieuw plan bedacht waarmee we wel blauwe ballen kunnen afleveren maar geen oranje. De eerste match viel helaas de robot van één van onze alliance partners om waardoor we verloren. Wij konden klimmen en hebben een aantal ballen weggebracht.

De tweede match hadden we problemen met verbinden met de robot, waardoor we de hele match niet konden bewegen. Gelukkig wist onze alliance de winst alsnog binnen te slepen met 3 punten verschil. Hierna hebben we meteen de problemen met het verbinden opgelost.

De derde match hebben we een goed aantal balletjes afgeleverd. Aan het einde van de match ging er iets mis met het klimmen. Maar omdat we al hadden voorzien dat zoiets kon gebeuren en al een oplossing geprogrammeerd hadden, konden we door een snelle reactie van onze driver in de laatste seconden klimmen. Hiermee hebben we de winst verzekerd met één punt verschil.

Al met al een goede dag. Een paar problemen, maar deze hebben we zo snel mogelijk weer verholpen. Morgen gaan we nog de motoren van onze intake vervangen zodat hopelijk dat weer goed werkt. Verder perfectioneren we het sorteer systeem. We weten niet precies waar we nu staan. Omdat we geen geweldige start hadden staan we nu rond de 100 van de 160 teams. Morgen hopen we in ieder geval de beste 50% te halen.

De wedstrijd krijgt veel aandacht in de media, de meeste aandacht gaat naar teams als Afghanistan en team Hope (vluchtelingen). Maar ik (Pieter) ben ook al twee keer geïnterviewd. Als we deze interviews nog kunnen vinden zullen we ze hier plaatsen.

 

20170715_144044 20170715_144101 20170716_092340 20170716_111149

alskdjf 20170717_115836

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *