First Global Challenge – Dag 1

Op dit moment is een van onze leden (Pieter) in de VS om samen met de andere Impossible Robotics leden mee te doen aan een nieuwe competitie genaamd FIRST Global Challenge. First Global Challenge of FGC wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door FIRST en kan het beste worden beschreven als een soort olympische spelen voor robots. Elk land kan één team sturen om deel te nemen en in het eerste jaar zijn er al meer dan 160 teams aanwezig.

Na een lange reis zijn we vannacht aangekomen in de VS en vanochtend zijn we voor het eerst naar DAR Constitution hall gereisd waar het evenement wordt gehouden. We zijn hier met twee teamleden van Impossible Robotics (Team Captain Stefan en Spokesman Pieter) en onze coach om Nederland te vertegenwoordigen in de competitie. De robot is intact aangekomen en we hebben alle onderdelen weer aan elkaar gezet.

De challenge van dit jaar bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste moeten we blauwe en oranje ballen op pakken, sorteren en afleveren. Daarnaast moeten we kunnen klimmen. Tijdens de wedstrijd besturen we zelf de robots.

Vandaag was de eerste dag van de competitie. Gedurende de dag hebben we verschillende oefenwedstrijden gehouden, maar het belangrijkste was dat we nog verder werkten aan onze robot. Ook hebben we natuurlijk al veel teams ontmoet en een erg gezellige dag gehad. Morgen is de officiële opening.

Wij zullen proberen om gedurende het evenement berichten te blijven plaatsen. Waar mogelijk met foto’s. Voor meer informatie en foto’s kan je ook kijken op de Facebookpagina van Impossible Robotics.

https://www.facebook.com/impossible.robotics/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *